Valgkomiteen leter etter neste års Hovedstyre

Postet av Oslostudentenes Idrettsklubb den 19. Nov 2018

Hei alle engasjerte og dyktige OSI-ere, 


Vi i valgkomiteen er på utkikk etter deg som brenner for klubben vår og ønsker å bidra til videre drift. 


Det er mange ulike måter man kan bidra til å gjøre klubben vår enda bedre og vi vet at mange av dere allerede gjør en utrolig god jobb i ulike styrer og utvalg i gruppene. Det er med det i tankene at vi vil komme i kontakt med deg som lurer på om du kunne vært med i Hovedstyret. 


Hovedstyret har en rekke arbeidsoppgaver og det er derfor hensiktsmessig å innstille personer med ulik bakgrunn for å sikre at alle aspekter ved styrets arbeid kan ivaretas på en god måte. 


Du kan lese mer om de lovpålagte og faste oppgavene Hovedstyret jobber med her og litt om hvordan det i praksis ser ut her. Videre kan man lese møteprotokoller for å få et inntrykk av hvilke saker som behandles på styremøter her


Det er mange ulike roller i styret og følgende verv er faste:

- Styretleder

- Nestleder 

- Økonom

- Sekretær


Hovedstyret har i tillegg to styremedlemmer, samt to varamedlemmer. Årets hovedstyre har fordelt arbeidsoppgaver slik de synes best. I tillegg til de faste rollene har de gitt et styremedlem hovedansvaret for markedsføring, samt at en annen har hatt ansvar for IT. Dette er ting som kan løses ulikt i ulike styresammensetninger og det er derfor viktigere for oss å få vite om alle som kunne være interessert! 


Tror du at dette kunne være noe for deg? Har du noen spørsmål du brenner inne med? Kjenner du noen du tror passer perfekt? Gi oss en lyd enten per epost eller på en sms/ring 93817897 (Vilde Skrams nummer)! 


Gleder oss til å snakke med så mange av dere som mulig, 


Mvh 

Valgkomiteen i OSI 2018NSIs Ledersamling 2018

Postet av Oslostudentenes Idrettsklubb den 31. Okt 2018

26.-28. oktober inviterte Norges studentidrettsforbund i ledere og styremedlemmer i alle studentidrettslagene til ledersamling på Thon Hotel Linne I Oslo. Samlingen skal sørge for kompetanseheving, men er også en arena for nettverksbygging, erfaringsutveksling, gode diskusjoner og deling av engasjement. OSI var selvfølgelig med, og vi tok en liten prat med noen av deltakerene fra OSI.

Navn: Ragnhild Nygaard

Alder: 22

Studie: 2. året fysioterapi ved OsloMet

Gruppe: OSI langrenn

Hvor lenge i OSI: 1,5 år


1. Hvorfor ville du bli med på ledersamling?

Jeg ville bli med på ledersamling fordi jeg ønsket å utvikle meg som leder. Jeg ønsket å lære verktøy som jeg kunne ta med meg tilbake til studentidretten, men også bygge nettverk med andre unge ledere.

2. Hva tar du med deg fra ledersamlingen? 

Det viktigste jeg tar med meg er at erfaringsutveksling er alfa omega for utvikling av studentidretten. Det er ingen grunn til at OSI, NTNUI eller andre grupper skal sitte inne med tips og triks som andre grupper eventuelt har nytte av. Et triks jeg lærte fra NTNUI feks er å ha såkalt «innsjekk» på møtene. Da starter man møtene med å snakke 5-10 minutter om ting som ikke er relatert til agenda eller styrearbeidet. Det kan feks være favorittgodis, beste Harry Potter-film eller drømmedestinasjonen. Å gjøre noe sånt virker avvæpnende før møtet, men man bygger også relasjoner. Det er noe jeg helt definitivt kommer til å bruke selv.

3. Anbefaler du samlingen til andre? Hvorfor?

Ja, helt klart! Her får man så mye nyttig man kan ta med seg og ikke minst et nettverk. Når man får et ansikt og en relasjon til feks. markedsansvarlig BI Athletics er terskelen for å ta kontakt senere mye lavere, og da kan man sparre om vanskelige eller utfordrende saker.  Slik blir det utvikling av.

Navn: Kjell-Erik Kvamsdal 

Alder: 26

Studie/jobb: Skriver master i Materialer, energi og nanoteknologi / jobber 40% i Decon-X International

Gruppe: Volleyball

Tid i OSI: Begynner 3. sesong

1. Hvorfor ville du bli med på ledersamlingen?

Jeg kjente behovet for bedre verktøy som leder for å få styret til å fungere som det skal. 

2. Hva tar du med deg fra ledersamlingen?

Jeg ser at man som leder må bruke mer tid på relasjonsbygging og finne den enkeltes motivasjon. Dette kan gjøres på samme måte som en trener vil gjøre for et lag; sette klare mål og oppgaver for laget. 

3. Anbefaler du samlingen til andre OSI-ere? Hvorfor?

Før samlingen var jeg veldig usikker på om jeg skulle fortsette som leder. Etter samlingen er jeg helt sikker på at jeg ønsker å fortsette. Dette er fordi jeg ser at de problemene vi har hatt i vårt styre, som dreper motivasjon, kan løses med god ledelse. På samlingen får man noen av verktøyene som trengs for å lede godt og samtlige med interesse for ledelse burde være med på samlinger som denne. 

Navn: Emilie Svennevik

Alder: 25

Studie/jobb:Tar en master i spesialpedagogikk

Gruppe: Håndball

Tid i OSI: 3 år i OSI

1. Hvorfor ville du bli med på ledersamlingen? 

Jeg ville bli med på ledersamlinga for å møte folk fra andre klubber, høre hvordan de driver og kanskje plukke opp et tips eller to. I tillegg var det en interessante  foredragsholdere som jeg tenkte kom til å bli veldig lærerikt og inspirerende å høre på.

2. Hva tar du med deg fra ledersamlingen?

Fra ledersamlinga tar jeg med meg troen på, og viten om, at vi gjør masse riktig i vår klubb, min gruppe og vårt styre :-) 

3. Anbefaler du samlingen til andre OSI-ere? Hvorfor?

Jeg anbefaler absolutt alle som er aktive i et styre til å melde seg på ledersamlinga neste gang. En topp gjennomført helg fra start til slutt med kunnskapsrike foredragsholdere, aktive arrangører og veldig mange flinke og engasjerte ledere fra klubber rundt omkring i hele Norge.

Navn: Selma Sulic 

Alder: 23

Studie/jobb:Fysioterapeut

Gruppe: Håndball

Tid i OSI: Er på min 5 sesong

1. Hvorfor ville du bli med på ledersamlingen? 

Jeg ønsket å være med for å skape meg ett større nettverk, samt se om det vi gjør i OSI håndball er noenlunde likt og riktig som i andre klubber. 

2. Hva tar du med deg fra ledersamlingen?

Masse motivasjon til å fortsette å jobbe i styret. I tillegg har jeg lært mye om hvor viktig relasjonsbygging er, ikke bare som leder men også som medmenneske. 

3. Anbefaler du samlingen til andre OSI-ere? Hvorfor?

Absolutt! Dette har vært en helg fylt med mange gode faglige innlegg og mange unge ledere som er engasjerte og har vanvittig mye kompetanse. En lærer mye fra hverandre og får flere kontakter i andre klubber.

Navn: Kjetil Taksdal

Alder: 28

Studie/jobb: Tennis-coach/frilance fotograf og kommunikasjons-student på UiO

Gruppe: Tennis

Tid i OSI: Siden gruppas opprettelse (2011)

1. Hvorfor ville du bli med på ledersamlingen?

Jeg ville bli med på ledersamlingen fordi jeg generelt er ute etter å forbedre meg som leder, og spesielt fordi jeg ville bli bedre på å jobbe med å styrke samholdet innad i styret og bli bedre på å bygge gode relasjoner med de jeg jobber med.

2. Hva tar du med deg fra ledersamlingen?

Jeg tar med meg mye forskjellig fra samlingen, men leksjonen gitt av Martha Torvik ang. "relasjonsledelse" var spesielt nyttig og interessant for meg. 

3. Anbefaler du samlingen til andre OSI-ere? Hvorfor?

Jeg anbefaler absolutt denne ledersamlingen til andre OSI-ere (og til personer i andre student-idrettslag forøvrig). Jeg anbefaler det da spesielt til de med mest sentrale verv slik som styreledere, nestledere og økonomi-ansvarlige (både på gruppenivå og overordnet klubbnivå). Dette fordi det er et godt faglig program, men framfor alt blir man utrolig motivert til å fortsette arbeidet man gjør og utvikle seg selv som person.

Navn: Odd Anders "Odda" Ingebretsen 

Alder: Gammel nok til å være med I OSI ;-) 

Studie/jobb: Økonomi/Telenor

Gruppe: Sykkel

Tid i OSI: 5 år

1. Hvorfor ville du bli med på ledersamlingen?

Jeg ville lære mer om hvordan idretten i Norge styres, ta med erfaring og kunnskap tilbake til OSI

2. Hva tar du med deg fra ledersamlingen?

Gleden av å se hvor mange ildsjeeler det finnes i Idrettsnorge

3. Anbefaler du samlingen til andre OSI-ere? Hvorfor?

Hvis du har plan om og være i OSI eller jobbe med idrett fremover er dette en nydelig arena!
Nytt Hovedstyre i Oslostudentenes Idrettsklubb

Postet av Oslostudentenes Idrettsklubb den 25. Apr 2018

Torsdag 22. Mars ble det avholdt årsmøte i Oslostudentenes Idrettsklubb.  I den forbindelse ble det valgt inn nytt hovedstyre for den kommende perioden. Hovedstyret gleder seg til å bli bedre kjent med dere, og utvikle OSI til en enda bedre klubb!  Men først en liten intro av de nye styremedlemmene, og hva de ønsker å jobbe med det kommende året. 


Cecilie Kappeslåen - Leder


«Etter et år som styreleder i OSI har jeg enda mer kunnskap og motivasjon til å bidra til å utvikle klubben videre. Dette året har jeg lyst til å videreføre tanken om å samle OSI som klubb, gjøre det enklere for idrettene våre å drive aktivitet og spille mer på hverandre i de ulike gruppestyrene for å gjøre klubben så god som mulig». 


Maren Larsen Borgan - Nestleder 

«Som styremedlem i to år ser jeg nå frem til å ta steget opp å bli nestleder, og få enda mer ansvar for å gjøre OSI til verdens beste studentklubb å være medlem av. Jeg ønsker å bidra til at alle i OSI får følelsen av å være del av et større fellesskap - og at kommunikasjonen innad i klubben skal bli enda bedre. Hovedstyrets ansvar er å sørge for fornøyde medlemmer som får drive med den aktiviteten de vil, og det er et ansvar jeg tar på alvor». 

  Madeleine Nordström - Økonom

«Som økonom ønsker jeg å forenkle de økonomiske rutinene for OSI. Målsetningen er at gruppene skal bruke mindre ressurser på rapportering og få mer tid over til aktivitetene sine. Jeg gleder meg til at bli bedre kjent med OSI og prøve på nye sporter»!

Odd Anders (Odda) Ingebretsen - IT-ansvarlig

«Jeg gleder meg til å hjelpe medlemmene våre til å drive med idretten de brenner for. Utover året vil jeg jobbe for og gjøre OSI til klubben for alle studenter. Om de trener mye, lite eller aldri. Alle kan være med»!

Marie Lohnås Nygaard - Markedsføringsansvarlig

«Etter flere år som styremedlem i OSI svømming, gleder meg jeg nå til å bli enda bedre kjent med hele OSI. Jeg ønsker å jobbe for å samle OSI som en klubb, og gjøre det enklere for understyrende slik at de kan fokusere på det de ønsker å drive med - idretten sin»!

 

Robert Søreid - Styremedlem/Potet

«Jeg gleder meg til å være med på å utvikle OSI til å bli klubben alle ønsker å være en del av. Jeg gleder meg spesielt til å bli bedre kjent med de ulike gruppene, og jobbe for å knytte dem tettere sammen». 


Hien-Minh Van Tran - Styremedlem/Potet

«Jeg gleder meg masse til å jobbe for å gjøre OSI til en enda bedre klubb for våre medlemmer, men også gjøre det lettere for de som sitter i gruppestyrene. Ellers har jeg et ønske om at man skal bli bedre kjent med hverandre på tvers av idretter

Jeg er en ganske ålreit person, så hvis det skulle være noe så ikke nøl med å ta kontakt:)»  


Jens Lægreid - Politisk rådgiver (Vara)

« Jeg er leder av studentparlamentet, og ønsker å bruke min erfaring derfra til å jobbe for en bedring av studentidrettens rammebetingelser. Studentidrett er viktig for studenters trivsel og helse, og jeg vil jobbe for at tilbudet kan nå ut til så mange som mulig».

Ragnhild Nygaard - Sekretær (Vara)

«Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med OSI som klubb og alle de engasjerte medlemmene. Jeg ser frem til å være med å utvikle OSI til å bli en enda bedre og mer samlende klubb. Som førsteårs OSI'er synes jeg det er veldig viktig at nye medlemmer blir tatt godt i mot, og dette er noe jeg har lyst til å jobbe med. Ellers ser jeg fram til å ta fatt på nye utfordringer og ikke minst lære masse nytt».


Hilsen Hovedstyret :)