Juleskisamling med OSI Langrenn

Postet av Oslostudentenes Idrettsklubb den 17. Des 2017

Helgen fra 14-17 desember avholdt Langrenn sin årlige Juleskisamling. Nitten skiglade mennesker la igjen eksamensstress og slapsete skiløyper, pakket med seg ski og staver og satte kursen mot Sjusjøen. De fleste kom opp i såpass god tid at de fikk prøvekjørt løypene alt på fredagen. Enkelte rakk til og med to turer. Da alle var kommet vel i hus var det duket for en real tacofredag. 

Lørdagen startet med en lett teknikkøkt og deretter rolig langtur. Solen tittet også frem og det var gode muligheter for å nyte vinteren. Vi kom oss også innom Pellestova, der mange fikk seg en kanelbolle eller to. Etter påfyll av karbohydrater og kanskje en liten blund, var det duket for dagens andre økt. Da sto intervaller for tur. De fleste synes nok det var tungt å komme i gang, men da man først kom seg ut ble det absolutt en vellykket økt. På kvelden ble det en bedre middag og en liten quiz. 

På søndagen viste langrennsparadiset seg som vanlig fra sin beste side. Først på dagens plan sto stafett, der konkurransen alltid er tøff. Etter stafetten var det på ny, tid for å flyte av gårde så langt man orket. Etter et godt antall kilometer, var det en gjeng slitne men fornøyde mennesker som måtte vende snuten tilbake til eksamener og slaps i Oslo. Mange takk for turen. 

Hilsen Langrennsgruppa.Lyst til å være med å påvirke i hovedstyret til OSI?

Postet av Oslostudentenes Idrettsklubb den 7. Des 2017

Valgkomiteen søker nye styremedlemmer

Har du lyst til å være med å påvirke Oslos raskest voksende idrettslag? Verv i OSIs hovedstyre gir deg muligheten til å være med å styre det vi i all ydmykhet mener er det største, viktigste og beste aktivitetstilbudet for studenter i Oslo!


Hvert år velger OSI sitt årsmøte medlemmer til hovedstyret. I mars avholdes årsmøtet og alle verv i hovedstyret stilles til valg.

Som styremedlem får du verdifull praktisk erfaring med organisasjonsarbeid på styrenivå, innsikt i hvordan norsk idrett fungerer, og ikke minst en unik arena for personlig erfaring og utvikling. Det er Hovedstyret som legger føringer for hvordan OSI skal arbeide og prioritere. Vi er derfor interessert i å komme i kontakt med deg som brenner for OSI og har lyst til å videreføre ditt engasjement som styremedlem. Om DU er interessert eller vil spille inn en kandidat, ta kontakt med valgkomiteen.


Et verv i OSI gir deg blant annet: - Meget nyttig erfaring - Mulighet til å utvikle og påvirke hvordan OSI jobber - Deltagelse på andre viktige fora - Ungt lederskap - Nettverksbygging - Sosialt


Valgkomiteen skal dekke følgende verv i sin innstilling: - Leder - Nestleder - Økonom - Styremedlemmer - Sekretær - Varamedlemmer

I tillegg skal vi innstille kontrollkomite (leder, to medlemmer og vara) og driftsstyre (Et medlem og en person som er vara i HS og med i driftsstyret).


Igjen, er du interessert i å stille til valg eller nysgjerrig på hva et verv innebærer, ta kontakt med valgkomiteen.

Dere kan nå valgkomiteen ved å kontakte Mats Kristoffersen, Leder av valgkomiteen OSI: matskristoffersen@hotmail.com / 93413716


Hilsen valgkomiteen,  Oslostudentenes Idrettsklubb – OSI Nora, Anette og MatsOSI Julebord 2017

Postet av Oslostudentenes Idrettsklubb den 27. Nov 2017

I tradisjonens tro avholdes OSI sitt julebord hvert år på Studenterhytta i godt lag! Hvert år får vi servert nydelig pinnekjøtt - og det gjorde vi i år også.  Vi retter en stor TAKK til Marius og Guttorm som tar så godt vare på hytta og som gjør i stand en så god julemiddag til oss hvert år!

I år var det duket for taler og underholdning. Damenes – og herrenes tale ble holdt av Anette Volla og Mads Fremstad. De sørget for god stemning og latter! Takk for deres bidrag. Videre hadde vi den berømte pakkeleken som gikk rundt bordet. Pakken gikk fra han som var finest kledd- til hun som hadde de peneste øyne. Er dere nysgjerrig på hvem som fikk pakken kan dere se lengre ned i innlegget! 

I OSI har vi en rekke frivillige å berømme. Vi delte ut priser til årets gruppestyre, årets gruppe og årets hederspris. Disse prisene kunne godt til veldig mange i klubben vår, da vi har en rekke fantastiske tillitsvalgte. 

Årets gruppestyret: OSI Squash På grunn av deres aktive og dyktige arbeid gjennom hele året. De har stått på internt for å utvikle seg best mulig som gruppe. De har også utfordret Hovedstyret og daglig leder med tilbakemeldinger, og de har stilt opp på hver eneste interne arrangement i regi av OSI. Takk!

Årets gruppe: OSI Friidrett Friidrett har hatt en enorm (!) medlemsutvikling det siste året. De har inkludert alle og enhver. De har skapt et supert miljø internt i gruppa, og da er det ikke så rart at mange fortsetter å komme tilbake OG tiltrekke seg flere. De har også vært den råeste gruppen på sosiale medier, noe som kan ha ført til medlemsveksten også. Takk! 

 Årets Hederspris: Oda Due Vedkommende sitter som styremedlem i Hovedstyret og som nestleder i OSI Tennis. Dama har stått på natt og dag for å få både tennis – og Hovedstyrearbeid til å gå rundt. Hun stiller alltid opp med et smil, et kreativ og skaper gode ideer som fører oss fremover og det lyser at hun oppriktig er glad i OSI. Hun gjør det kreves for å få klubben vår best mulig, og det må vi rette en stor takk for!

TAKK alle frivillige i klubben vår – det er DERE som skaper klubben vår! Vi takker for et supert julebord og håper flere tar turen også neste år :) 


Anette Volla med herrenes tale. 

Martin Sikkeland var toasmaster. 

Anette Volla fikk pakken! 

Årets Gruppestyre: OSI Squash! 

Æresmedlemmer: Mats Kristoffersen, Kenneth Madsen og Vilde Mathilde Skram. 

Årets hederspris: Oda Due. 
The Oslo Challenge i regi av OSI Svømming

Postet av Oslostudentenes Idrettsklubb den 23. Nov 2017

OSI Svømming arrangerte "The Oslo Challange (TOC)" fra 3-5 november. I denne nyhetsartikkelen forteller de om sine erfaringer rundt dette arrangementet. 

Det var under vårt første gruppestyremøte for høstsemesteret 2017 at vi startet med planleggingen av svømmestevne. Dette var mye pga. at Studentlekene i Sogndal ikke arrangerte svømming som en av grenene, da deres svømmebasseng var under rehabilitering. Det var derfor veldig kjekt å se at det var så god stemning innad i OSI svømming om å arrangere en svømmekonkurranse for alle Norges studentidrettslag i svømming. Etter å ha kontaktet de fleste av Norges studentidrettslag i svømming viste det seg at mange av dem var svært engasjert i å komme til Oslo for å konkurrere mot oss i OSI svømming.

Vi søkte en rekke aktører om å få leie lokaler, og vi var veldig ivrig på å finne et spaanlegg. Etter mye frem og tilbake endte det opp med en avtale med «The Well», noe som var en fantastisk samarbeidsaktør. For å kunne betale for The Well trengte vi en stor sum i forskuddsutbetaling fra OSI. Fordi vi kunne vise til såpass mange som hadde skrevet seg på bindende påmelding til TOC 17 fikk vi forskuddsutbetaling og kunne betale for The Well oppholdet vårt samme dag som TOC 17 startet.  

Studenter fra BSI svømming (Bergen) NTNUI svømming (Trondheim) Krigshøgskolens svømmelag (OSLO) og OSI svømming (OSLO) meldte seg på TOC 17. Siden vi ble så mange deltakere bestilte vi også medaljer og klubbmesterpokal til svømmestevnet.

Ingen studentidrettsarrangement er komplett uten underholdning! Derfor fikk vi med oss musikkstudenter som er medlem av OSI svømming og deres musikkstudentvenner til å øve mot en åpningskonsert som skulle starte TOC 17.

 Under gjennomføringen av selve arrangementet oppsto det uforutsigbare utfordringer som svømmegruppa prøvde å løse underveis. Alt i alt ble det et veldig godt stevne! Det tar på å være arrangører for et slik arrangement, men vi er veldig stolte over å ha klart å gjennomført det. Etter endt stevne ble det en medaljefest for alle deltakerne. Det var en kjempegod innsats av alle deltakere, men vi må gratulere BSI Svømming som dro i land seieren i TOC 17! Etter to travle dager var det fantastisk å ta bussen til The Well søndagsmorgen.

Vi ble tatt godt imot og startet oppholdet vårt på «vellværeparadiset» med en rundtur for å se alle fasilitetene The Well har å by på.

 

Til slutt vil vi komme med følgende råd til alle andre studentidrettslag som ønsker å arrangere lignende arrangement som det vi stelte i stand:

1. Sørg for å få alle faktura via epost eller brevpost. Hvis du skal søke om forskuddsutbetaling eller støtte fra NSI er bare faktura i disse to utgavene gyldig.

 2. Deleger oppgaver jevnt innad i studentidrettsklubben din. Selv om noen har mye tid til å jobbe med arrangementet er det svært viktig at dere som gruppe jobber sammen. Det kommer garantert overraskende momenter og uforutsette problemer på veien mot arrangementet deres.

 3. Sørg for at du har nok kunnskap om sportsarrangementet du faktisk skal arrangere. Hvis det er mange mulige måter å arrangere sportsarrangementet på, så anbefaler jeg på det sterkeste at du snakker med andre sportsidrettslag og arrangører før gjennomføring. Sørg også for å tilpasse arrangementet deres til de rammefaktorene dere har.

 4., Desto mer som er planlagt og ferdigstilt før arrangementet deres starter desto bedre mener jeg arrangementet blir.

 

Mvh OSI Svømming


Bilder fra stevnet og medaljeseremonien. 

OSI på ledersamling

Postet av Oslostudentenes Idrettsklubb den 30. Okt 2017

Hien-Minh Van Tran, Rasmus Olstad Semmerud, Martin Sikkeland, Vilde Matilde Skram, Cecilie Kappelslåen og Oda Due. 

I helgen arrangerte Norges studentidrettsforbund (NSI) ledersamling for alle ledere, styremedlemmer og aktive i studentidrettslagene i hele Norge. Fra Oslostudentenes idrettsklubb (OSI) stilte Hovedstyret med fem representanter, samt vår daglig leder. Hovedstyret ønsker å trekke frem relevante punkter fra samlingen som vi tar med oss tilbake til vår klubb.


Solfrid Flateby

Hva er verdibasert ledelse, og hvordan gjør vi det? 
Verdibasert ledelse var et tema. Foredraget ble holdt av Solfrid Flateby som var svært inspirerende. Det handlet om hvordan man kan lede andre på en god måte, hvordan inkludere alle med i arbeidet i styret, og hvordan engasjere – og inspirere andre til å bidra i klubben. Det kan være viktig å tenke på hvordan lederen tilrettelegger for at styret skal bli engasjert til å gjøre en god jobb. Det vil da være viktig å anerkjenne det arbeidet de gjør. Solfrid hadde også et annet godt poeng; det er ikke vits i å la styremedlemmer arbeide med saker de ikke har engasjement for. La de få være med å bestemme hva de skal jobbe med og spør de hva som motiverer de. Leder for OSI, Cecilie Kappelslåen, bet seg spesielt fast i en lærdom som hun skal ta med seg videre; Satt på spissen, det er ingen som misforstår, det er heller lederen som må være mer tydelig i formidlingen. Det er en god lærdom å ta med seg videre. 

Vi oppfordrer alle gruppestyrer til å delta på vår ledersamling 08.november kl.18.00. På denne samlingen vil det blant annet foregå erfaringsutveksling på tvers av deltakerne, og det vil komme viktige tips og triks som man kan ta med seg tilbake i sitt gruppestyret. Påmelding her: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7IjKZEL5ETpbSu9wj5ZRGJwGz617X9-9jhZmEQ2qO7wnxzw/viewform


Atle Rolstadaas

Fra strategi til handling: Hvordan få med alle på laget? 
Atle Rolstadsaas fra Skiforbundet holdt et foredrag om hvordan forbundet har laget en ny utviklingsplan som skal implementeres fra forbundsnivå og helt ned til grasrotnivå. I en slik prosess er det viktig å tenke på at man må kanskje gjennom tre faser; En oppløsningsfase, en endringsfase og en reetableringsfase. Dette temaet var midt i blinken for Hovedstyret nå som vi befinner oss midt i en klubbutviklingsprosess. Hvordan kan vi få med oss alle i klubben til å bidra til å utvikle – og endre oss?  Vi må da sørge for at flest mulig fra gruppestyrer og medlemmer kommer 22.november da vi har neste – og siste klubbutviklingsprosess. Om vår nye organisasjonsplan på årsmøtet i mars blir vedtatt, hvordan skal vi få implementert planen utover i klubben vår og iverksatt denne? Dette foredraget fikk Hovedstyret til å tenke, men samtidig motivere oss videre i den lange, men viktige prosessen for OSI som helhet. Vi oppfordrer dermed alle medlemmer i OSI til å komme på samlingen 22.november for å bidra til klubbutviklingsprosessen i OSI. 


SL TROMSØ 2018
Avslutningsvis vil vi trekke fram det store arrangementet som befinner seg 28.-4.mars 2018; SL i Tromsø. Totalt syv representanter fra SL-styret befant seg på ledersamlingen, og de gjorde en utmerket jobb med å markedsføre arrangementet. SL har aktiviteter som passer for alle. Om du ikke finner din idrett – ikke fortvil, det blir duket for en snøballkrig som alle har ferdigheter til å bli med på. Link til arrangementet kan dere finne her; http://sltromso.no/


Hvorfor ledersamling?
Etter endt ledersamlingen sitter vi igjen med ny kompetanse, nye erfaringer og ikke minst ny motivasjon. Samlingen tilrettelegger for at vi knytter nettverk med andre studentidrettslag rundt omkring i Norge, vi fikk ny innputt noe som igjen fører til at vi får en ny ”boost” til å fortsette arbeidet i OSI. Det er viktig at vi reiser ut å møter andre relevante aktører, får tips og lærer av andre. Vi anbefaler alle medlemmer og gruppestyrer til å engasjere seg så mye de kan – vi garanterer at du kommer til å få noe igjen for det! 


Her gjaldt det å være kreative og samarbeide selvom du ikke kunne snakke. Bankett på lørdagen.